Labradoriet

Heling
Spiritueel: Labradoriet is buitengewoon goed in staat illusies te vernietigen. Net als zijn bonte kleurenspel voert hij ons onze doelen en plannen duidelijk voor ogen - zodat we plotseling hun werkelijke waarde zien. Labradoriet versterkt je intuïtie en jouw mediamieke gaven.
Psychisch: Labradoriet brengt vergeten herinneringen boven en verdiept ons gevoelsleven. Het stimuleert de fantasie en stemt comtemplatief en naar binnen gekeerd.
Mentaal: Labradoriet helpt om kinderlijk enthousiasme en een overvloed aan ideeën te ontwikkelen. Het geeft een levendige, zij het soms een wat chaotische creativiteit.
Fysiek: Labradoriet vermindert gevoeligheid voor kou, helpt bij verkoudheden, reumatische aandoeningen en jicht. Labradoriet werkt bloeddrukverlagend en kalmerend.

Toepassing
Labradoriet ontplooit zijn werking op geestelijk gebied het best tijdens meditatie. Lichamelijk werkt Labradoriet doordat je hem bij je hebt.

Mineralogie
Labradoriet is een veldspaat (plagioklaas), dat ontstaat in pegmatieten en basische magmatieten. Zijn glinsterende kleuren spel krijgt hij door een fijne lamellenstructuur, waardoor het invallende licht wordt gebroken. Spectroliet is een zwarte Finse Labradoriet met het prachtigste kleurenspel dat Labradoriet te bieden heeft.

Mythologie
Labradoriet werd voor het eerst in 1770 gevonden op het schiereiland Labrador (in Oost-Canada). Ze dankt haar naam dus aan haar vindplaats. Spectroliet werd pas in de 20ste eeuw in Finland ontdekt. En zij dankt haar naam aan het woord spectrum, omdat deze steen een enorm breed kleurenspectum heeft. De Labradoriet is de nationale steen van Finland.
Labradoriet wordt in de volgende landen gevonden: Canada, Finland, Australië, Mexico, Rusland, Madagaskar en De Verenigde Staten.

bron: Handboek geneeskrachtige stenen door Michael Gienger

 

© 2013 - 2023 NaturalJewels | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel