De ontwerpster van handgemaakte sieraden

Het ontwerpen en het met de hand maken van sieraden is niet wat ik doe, maar het is wie ik ben. Zo lang ik me kan herinneren voel ik de behoefte om iets moois te maken. Het is eenvoudig wat ik het allerliefste doe. In de loop van de jaren heb ik met veel verschillende materialen gewerkt en ik heb veel technieken uitgeprobeerd. Uiteindelijk heb ik rust gevonden in het maken van sieraden van draad van zilver in combinatie met edelstenen.

Ik maak al mijn sieraden zelf met de hand in verschillende technieken en stijlen. Verder wordt alles ook door mijzelf ontworpen. Het is liefdeswerk. Als ik werk, vergeet ik de tijd en ik stop ieder sieraad vol met liefde en aandacht. 

Sieradenstijl

Mijn stijl is sierlijk en stoer tegelijk. Ik houd ervan om te laten zien hoe eenvoudig het sieraad in elkaar zit. Er wordt niet gesoldeerd, er wordt niet gelijmd, alles wordt met edelmetaaldraad bij elkaar gehouden. Er zijn veel krullen en spiralen terug te vinden in mijn werk. Ik houd van ronde en sierlijke lijnen die in elkaar lijken over te lopen.

Inspiratiebron bij het ontwerpen van handgemaakte sieraden

De natuur is een grote inspiratiebron. In de natuur zijn er nauwelijks rechte lijnen te vinden, alles heeft een vloeiende vorm en de kleuren zijn soms ongelofelijk mooi en sprankelend. De natuur heeft een helende en rustgevende werking op ons en mijn sieraden worden geboren uit de behoefte een klein stukje van die natuur, in de vorm van haar stenen en metalen, draagbaar te maken. Dit, samen met mijn creatiedrang, zorgt voor een niet te stoppen stroom van ontwerpen van natuurlijke sieraden. 

Ik ben getrouwd met Dick en we hebben twee fantastische dochters, Lianne en Heleen. Verder houd ik mij dagelijks bezig met yoga en ben ik geinteresseerd in alles wat gerelateerd is aan de groei van ons bewustzijn.

Warme groeten,

Diny van de Lustgraaf

© 2013 - 2023 NaturalJewels | sitemap | rss | ecommerce software - powered by MyOnlineStore