Handgemaakte unieke edelsteen sieraden

Unieke sieraden met steen

Bij Natural Jewels vindt je absoluut unieke sieraden met edelstenen. Ieder sieraad heb ik zelf met de hand gemaakt van draad van zilver of van 14K Goldfill. Veel sieraden maak ik maar één keer, andere kunnen nogmaals gemaakt worden. Ik besteed veel aandacht aan het ontwerp, maar ook de stenen worden zeer zorgvuldig uitgezocht. Alles moet met elkaar in harmonie zijn, het ontwerp moet passen bij de steen en haar aanvullen in haar schoonheid.

Ik werk in verschillende stijlen. Men heeft mij weleens geadviseerd om te kiezen voor één van die stijlen en me daar helemaal in te specialiseren, maar ik kan niet kiezen, de verschillende manieren om te werken  met edelmetaal en edelstenen zijn me alemaal even lief.

De zilveren hangers die je ziet op de foto hieronder, noem ik free-flow sieraden. Meestal kies ik één steen uit en ga aan het werk. Ik zorg er eerst voor dat de steen stevig vastzit in het draad en dan ga ik eromheen werken met de zilveren draden. Het lijkt erop, dat dit pure inspiratie is, meestal heb ik niet het gevoel dat ik zelf bepaal hoe het gaat worden, maar het gebeurt gewoon. Naderhand heb ik geen idee hoe ik het heb gedaan en deze hangers kan ik dan ook niet nogmaals maken, ze worden telkens weer helemaal anders.

Handgemaakte zilveren hangers met edelsteen, ieder sieraad is uniek en met liefde gemaakt.

 

De volgende stijl die ik wil laten zien, is de robuuste stijl. Hierin werkte ik in eerste instantie alleen met zilver, maar de laatste tijd heeft ook het 14K Goldfill haar weg gevonden in de robuuste sieraden. De vormen van het metaal zijn eenvoudig en de edelstenen vormen de hoofdzaak. De zilveren hangers op onderstaande foto zijn hier een goed voorbeeld van.

 

Bij de sieraden met witte edelstenen kun je denken aan bijvoorbeeld Solarkwarts, maar ook Zoetwaterparels en Parelmoer. Ook werk ik graag met andere witte stenen zoals Kersenbloesemagaat en Dendriet Opaal. Deze laatste heeft kleine zwarte vlekjes. Onder witte edelstenen heb ik ook het transparante Bergkristal gerekend, dus die vind je ook in het assortiment. 

Citrien en Bumblebee-Jaspis zijn gele edelstenen, net als gele Agaath en Mookaiet. Meestal zijn in een aantal van die gele edelsteen sieraden ook andere kleuren te vinden. Fossielkoraal en cremekleurige Parelmoer heb ik ook op de pagina met gele edelsteen sieraden geplaatst.

Sieraden met oranje edelstenen zijn door de warme uitstraling zeer geliefd. Carneool is een steen die de meeste mensen wel kennen. En wist je dat Amber hetzelfde is als Barnsteen?

Er zijn een aantal Jaspis soorten die rood zijn, maar echt rood-rood zijn ze toch niet, meer bruinachtig rood, een beetje zo'n roestkleur, heel mooi warm dus. Verder is Rode Granaat heel donkerrood en zeer geliefd, er zijn bijna altijd wel oorbellen van zilver en 14K Goldfill beschikbaar met Rode Granaat. En wat dacht je van Koraal? En Robijn? Allemaal geschikt voor sieraden met rode edelstenen.

TIP: kijk eens op de pagina met verkochte sieraden, daar kun je uren ronddwalen en alles wat is gemaakt en verkocht bewonderen.

 

 

 

© 2013 - 2024 NaturalJewels | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel