Hoe doe je helemaal zelf een armband om

Soms hoor ik van een klant dat ze het lastig vindt om een armband om te doen, en dat is knap vervelend als er niemand in de buurt is om daar even mee te helpen. Er is een manier om je armband helemaal zelf om te doen die je geen enkele moeite kost. Je kunt het dus helemaal alleen en ook heb je er geen hulpmiddeltje zoals een paperclip bij nodig. Heel easy en heel relaxed. Ik ga het je laten zien aan de hand van wat schetsjes die ik heb gemaakt. Ik ga ervan uit dat je de armband om je linker arm wilt, anders doe je het natuurlijk allemaal andersom. Je kijkt op de schetsjes van bovenaf op jezelf neer.

Stap 1. Je neemt het slotje van de armband tussen duim en wijsvinger van je rechterhand en je opent het slotje alvast, dat is makkelijker voor straks. Je linker pols waar de armband omheen gaat komen, houd je vlak voor je, tussen je borst en de armband in.

Stap 2. Je legt de armband over je linker pols, je rechter hand die het slotje vasthoudt, beweeg je naar je borst toe en je gaat met je rechterhand voorzichtig onder de linkerpols door, zodat de armband over je linker pols glijdt maar er niet weer afglijdt. 

Stap 3. Duw je linkerpols tegen je borst, zodat de armband  wordt vastgeklemd tussen je pols en je borst. Het is de bedoeling dat het oogje van de sluiting óp je pols komt te liggen. Misschien moet je pols weer iets van je borst afhalen, zodat de armband wat verder kan glijden. Klem stevig vast tegen je borst zodra het oogje van de sluiting óp de pols ligt.  Een beetje manouvreren, natuurlijk niet hard trekken als de armband zit vastgeklemd, maar dat is een kwestie van "het gevoel erbij krijgen". Het oogje ligt óp je pols en de armband kan niet wegglijden doordat hij zit vastgeklemd. Nu beweeg je je rechthand via de voorkant weer omhoog en kun je moeiteloos je armband sluiten. 

© 2013 - 2024 NaturalJewels | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel