Zilver

De zilveren sieraden van Natural Jewels zijn gemaakt met zilver. Misschien ten overvloede, maar voor alle duidelijkheid: het zilver wat ik gebruik is absoluut nikkelvrij. Er zijn verschillende soorten zilver en ik werk met een aantal daarvan:

Fijnzilver: bestaat voor 99,9% uit puur zilver.
1e gehalte zilver: bestaat voor 92,5% uit zilver en 7,5% uit koper, wordt ook Sterling zilver genoemd.
2e gehalte zilver: bestaat voor 83,5% uit zilver en 16,5% uit koper.

Fijnzilver is tamelijk zacht. Ik gebruik het om sieraden met sierlijk draadwerk van te maken. Omdat het zo makkelijk buigt, kun je zonder al te veel problemen een patroon van sierlijke zilverlijnen creëren. Als het sieraad klaar is, laat ik het een aantal uren ronddraaien in een trommel, waarin allemaal kleine stalen balletjes zitten. Deze balletjes tikken onophoudelijk tegen het zilverwerk aan, waardoor het steeds steviger wordt. Uiteindelijk is het zilverwerk sterk genoeg en kan ik er verder mee werken.

 

Het 1e gehalte zilver gebruik ik heel veel. De serie met robuuste sieraden zijn allemaal van dit Sterling zilver gemaakt. Ook voor de eenvoudige oorbellen met een briolet wordt dit draad gebruikt. Verder zijn de gekochte schakelkettingen, de slotjes, de klaphaken en verdere fournituren die ik voor de sieraden gebruik, allemaal van Sterling zilver.

 

Het 2e gehalte zilver gebruik ik eigenlijk alleen maar voor het reticuleren. Ander zilver is niet geschikt voor dit proces.

© 2013 - 2023 NaturalJewels | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel