Zilveren handgemaakte sieraden

De zilveren sieraden van Natural Jewels zijn gemaakt met zilver. Misschien ten overvloede, maar voor alle duidelijkheid: het zilver wat ik gebruik is absoluut nikkelvrij. Er zijn verschillende soorten zilver en ik werk met een aantal daarvan:

Zilveren sieraden van Natural Jewels

Fijnzilver: bestaat voor 99,9% uit puur zilver.
1e gehalte zilver: bestaat voor 92,5% uit zilver en 7,5% uit koper, wordt ook Sterling zilver genoemd.
2e gehalte zilver: bestaat voor 83,5% uit zilver en 16,5% uit koper.

Fijnzilver is tamelijk zacht. Ik gebruik het om sieraden met sierlijk draadwerk van te maken. Omdat het zo makkelijk buigt, kun je zonder al te veel problemen een patroon van sierlijke zilverlijnen creëren. Als het sieraad klaar is, laat ik het een aantal uren ronddraaien in een trommel, waarin allemaal kleine stalen balletjes zitten. Deze balletjes tikken onophoudelijk tegen het zilverwerk aan, waardoor het steeds steviger wordt. Uiteindelijk is het zilverwerk sterk genoeg en kan ik er verder mee werken.

 

Robuuste handgemaakte sieraden

Het 1e gehalte zilver gebruik ik heel veel. De serie met robuuste sieraden zijn allemaal van dit Sterling zilver gemaakt. Ook voor de eenvoudige oorbellen met een briolet wordt dit draad gebruikt. Verder zijn de gekochte schakelkettingen, de slotjes, de klaphaken en verdere fournituren die ik voor de sieraden gebruik, allemaal van Sterling zilver.

 

Zilver reticuleren

Het 2e gehalte zilver gebruik ik eigenlijk alleen maar voor het reticuleren. Ander zilver is niet geschikt voor dit proces.

Handgemaakte zilveren sieraden

Elke soort zilver is ook weer verkrijgbaar in verschillende diktes en hardheden. Zo gebruik ik voor de frames voor grote hangers halfhard draad van 1,3 millimeter dikte en voor het allerfijnste wrapwerk pak ik de klos van fijnzilver van 0,2 millimeter. Tussen 0,2 millimeter en 1,3 millimeter zijn erg veel verschillende diktes, die in de USA, waar ik al mijn metalen inkoop, gauges worden genoemd. En bijna al die diktes heb ik dan ook weer in de verschillende gehaltes en hardheden. Je kunt je misschien wel voorstellen dat het af en toe een warboel is op mijn werkplek met al die verschillende soorten draad. Voor iedere setting en voor ieder doel kies ik een andere uit. Door vele jaren ervaring heb ik geleerd welke draad het meest geschikt is voor dat wat ik ermee voor ogen heb.

 

© 2013 - 2024 NaturalJewels | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel