Natural Jewels

Natural Jewels werd geboren in 2007. Tot die tijd was ik illustratrice. Maar ik werkte te veel en kreeg een burn-out. Het was hét moment om mijn hart te gaan volgen.

één van mijn prachtige stenen

Sieraden maken met koperdraad en rocailles was een hobby uit mijn kindertijd en ik besloot dat weer op te pakken, maar nu met volwassen materialen, Sterling zilver en Goldfill en omdat ik inmiddels edelstenen was gaan verzamelen, werden het sieraden met edelstenen.

Er werd een website gebouwd en vanaf die tijd stond de wereld voor me open. Iedere dag ben ik te vinden op mijn werkplek. Hier worden de ontwerpen verzonnen, er wordt gepast en gemeten, de sieraden worden in elkaar gezet, gefotografeerd en op de website geplaatst.  Hier worden de inkopen gedaan, de contacten met de klanten onderhouden en de bestellingen verstuurd.

De bijzonderheden van alle ontwerpen heb ik opgeschreven in mooie notitieboekjes, zo kan altijd terugkijken hoe ik een sieraad heb gemaakt. Voor iedere kleur edelsteen heb ik een apart boekje. De boekjes staan in de vensterbank, in een heel oud kistje waar mijn oma vroeger haar aardappels in schilde.

Mijn handen zijn het belangrijkste gereedschap. Verder werk ik met tangetjes, een hamer, een vijl, een boor en ik heb een wals.


Mijn sieraden worden geboren uit de behoefte een klein stukje van de natuur, in de vorm van haar stenen en metalen, draagbaar te maken. Gewoon om naar te kijken, om even aan te voelen, om je in de drukte van alle dag weer even te verbinden met de rust en de kracht die de stenen in zich dragen. ​Het samengaan van die behoefte met mijn creatiedrang zorgt voor een niet te stoppen stroom van ontwerpen van natuurlijke sieraden. Zelf draag ik maar weinig sieraden, het gaat me om het ontwerpen en het maken. En het verkopen natuurlijk. Want dan is het pas áf, als het sieraad door de juiste klant wordt gevonden en gekocht. Dat geeft enorm veel voldoening.

Inmiddels heb ik heel wat kralen van edelstenen verzameld. Het is namelijk niet alleen maar werk, het is ook een hobby. 

Uiteindelijk mag ik zeggen dat mijn werk spelen en genieten is. Sieraden maken is een erg groot gedeelte van mijn leven. Buiten dat om heb ik ook een fijn gezin, bestaande uit mijn man Dick, mijn inmiddels getrouwde dochters Lianne en Heleen met respectievelijke schoonzoons Jeroen en Gerco en onze kleindochtertjes Eva, Noor en Isa en kleinzoontjes Tiebe en Kasper. Verder doe ik veel aan yoga en ben ik geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met het groeien van ons bewustzijn.

Ik hoop dat je je thuisvoelt op mijn website, dat je geniet van het kijken naar al dat moois én dat je een blije en tevreden klant wordt van Natural Jewels.

Een warme groet,

Diny

 

© 2013 - 2023 NaturalJewels | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel