14K Goldfill

Goud of Goldfill?

Al het goud wat je bij Natural Jewels tegenkomt, is 14K Goldfill. Dit materiaal is veel goedkoper dan massief goud, maar het is zeker vergelijkbaar wat uiterlijk betreft en in de praktijk van het dragen ervan. 14K Goldfill is absoluut nikkelvrij.

Goldfill wordt geproduceerd in de USA en daar koop ik het dus ook in. In de USA is wettelijk vastgelegd dat 5% van het gewicht van Goldfilled materialen uit echt goud moet bestaat. De dikke gouden laag wordt mechanisch door hitte en druk aan een basismateriaal verbonden. Het basismateriaal bestaat voor 90% uit koper en 10% uit zink. 

 Ik werk alleen met 14K Goldfill, dat betekent dus dat 1/20e deel van het materiaal 14 karaat goud is. 

De kwaliteit van dit materiaal is zeer hoog. Je kunt het absoluut niet vergelijken met goldplated of doublé, aangezien het laagje goud van die materialen gemiddeld 100x dunner is dan van Goldfill. Bij juist gebruik van je Goldfilled sieraad zal het een minstens een levenlang meegaan. Wat ook zeer prettig is, dat het over het algemeen goed wordt verdragen door mensen die allergisch zijn en die alleen maar echt goud kunnen dragen. Eindelijk is er voor deze mensen een wat goedkoper alternatief voor goud.

 

© 2013 - 2024 NaturalJewels | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel